Szolgálat

Néhány terület jelenlegi szolgálatunkból

Rendünk kétféle egyéni/személyes kísérést ajánl fel a minket megkeresőknek: lelkigondozást és lelkikísérést.
A lelkigondozást azoknak ajánljuk, akik jelenlegi élethelyzetük nehézségeivel, kihívásaival nehezen birkóznak meg és szívesen fogadnák a segítséget, hogy belső erőforrásaikat megtalálhassák.
A lelkivezetést mindazoknak javasoljuk, akik szeretnék istenkapcsolatukat megújítani, elmélyíteni.
Lelkivezetésre a nővérek többsége vállalkozik, lelkigondozásért Csókási Annát lehet keresni.

Rendünk tagjai a Szentjánosbogár Közösség életébe az első országos nyári tábor óta aktívan kapcsolódtak be. 2006-ban Berecz Rita vette át az Egyesület koordinálását napi szinten egészen 2012-ig. Jelenleg önkéntesként, mint elnökségi tag ténykedik. 2014 őszétől Szulyovszky Hajnalka látja el a klubkoordinátori teendőket.

A Józsefvárosi "Kesztyűgyár" Közösségi Ház Magdolna Programja keretében a környező iskolák által magántanulónak minősített gyerekek vizsgára való felkészítése folyik többségében önkéntes tanárok közreműködésével. Ebben a munkában vesz részt Szentistványi Rita.

MariolaPietrzak nővérönkéntes a békásmegyeri idős otthonban. Így ír munkájáról: "Beszélgetek az idős emberekkel, meghallgatom őket. Sokat kapok tőlük. Azt tanulom tőlük, hogyan lehet valaminek örülni. Erőt ad nekik, ha tudják, hogy van valaki, aki gondol rájuk. Azzal tudok segíteni, hogy kinyitom a szívemet."