Jézusi gyaloglás

Gyaloglás Jézussal lelkigyakorlat

„Időről időre tegyél jót a testednek, hogy a lelkednek kedve legyen benne lakni.”

(Avilai Szent Teréz)

Ez az új típusú lelkigyakorlat az imádkozást a mozgással, a lelket a testtel kapcsolja össze. Bevezet a szemlélődésbe, a Szív imájába és a mozgáskultúrába a nordic walking alapjainak elsajátításával. A Jézusi gyaloglás lelkigyakorlata szentmisét is tartalmaz.

Hogyan épül fel a lelkigyakorlat?

  • A programot napindító gondolatok és szentmise vezeti be.
  • A délelőtt a mozgásé: zöld környezetben zajlik az oktatás. A testi-lelki gyakorlatokat a Cor-Way® módszer alapján sajátítják el a résztvevők. Ennek egyik eleme a nordic walking alapjainak begyakorlása élménytréning keretében, majd pedig a járáshoz a csendes belső imádságot kapcsoljuk.
  • A mozgásprogram nem a megtett kilométerek számának növelésére, hanem a lelki-fizikai jól-létre irányul.
  • Délután benti szemlélődő imádságot tartunk.
  • A nap folyamán személyes tanácsadásra, konzultációra, kísérésre is biztosítunk lehetőséget a résztvevőknek.

A szakemberek abban segítik a résztvevőket, hogy koruknak, egészségi állapotuknak megfelelően mennyit és hogyan mozogjanak és hogyan tudják az egészségüket megőrizni, építeni, fejleszteni. A lelkigyakorlat nem teljesítmény- vagy felfedező kalandtúra. Több, különböző nehézségű és hosszúságú útvonalat ajánlunk, hogy mindenki megélhesse a mozgás örömét, fizikai és testi adottságainak megfelelően. A mozgásprogram bármikor befejezhető. Az oktatás mindig a szállás mellett van! A lelkigyakorlat nem zarándoklat jellegű.

A lelkigyakorlat típusa

Vezetett csendes lelkigyakorlat – igény szerint személyes lelki kíséréssel. Az oktatást kivéve a lelkigyakorlat alatt csendet tartunk.

Mit tartalmaz a részvételi díj?

  • Elhelyezés egyénileg, vizesblokkal rendelkező szobákban;
  • Napi háromszori étkezés;
  • Összesen 6 óra csoportos oktatás a Cor-Way® egészségfejlesztő módszer alapján (rossz idő esetén a program rugalmasan változik); kiegészítve személyre szabott tanácsadással, segítségnyújtással;
  • Botokat biztosítunk;
  • Egyéni beszélgetések a lelki kísérőkkel.

Időpont: 2022. 08.10-14. Mánfa, MaranaTha Lelkigyakorlatos ház. A lelkigyakorlat 2022. augusztus 10-én 17 órakor kezdődik és 2022. augusztus 14-én 14 óráig tart.

Helyszín: a Sacré Cœur nővérek által működtetett Lelkigyakorlatos Ház a Mecsekben, amely Mánfa és Magyarszék között helyezkedik el.

Kísérők: Molnár Renáta Cor-Way® alapító, életmódtréner, Sacré Cœur nővérek

Szentmisére Magyarszékre a Karmelita nővérek kápolnájába megyünk.

Szervező: MaranaTha ház

Részvételi díj: 62.000 Ft/fő/4 éjszaka/12 étkezés/tréning

Támogatott összeg: 52.000 Ft/fő/4 éjszaka/12 étkezés/tréning

A lelkigyakorlatozók anyagi lehetőségük szerint fizethetnek a két összeg között. A teljes részvételi összegből 20 000 Ft Cor-Way® ajándékutalvány beváltható.

Jelentkezés: maranathahaz@gmail.com