Húsvéti Szent Háromnap a Kármelben

„Az Egyház az emberek megváltásának legnagyobb titkait évről évre azon a három napon ünnepli, amely az utolsó vacsora emlékére tartott nagycsütörtök esti szentmisétől Húsvétvasárnap Esti dicséretéig tart. Joggal hívják ezt az időszakot így: »Krisztus keresztre feszítésének, sírba tételének és feltámadásának három napja.« Nevezik a »Húsvéti Szent Háromnap«-nak is, mert ezalatt kerül bemutatásra és valósul meg Húsvét titka, azaz az Úr távozása ebből a világból az Atyához. Az Egyház ennek a szent titoknak liturgikus és szentségi jelekben való ünneplése által Krisztussal, a Vőlegénnyel bensőségesen egyesül.” (PS, 38.)

A Szent Háromnap felépítése: 

  1. nagycsütörtök estétől nagypéntek délutánig az Úr szent vacsorájának emlékezete és szenvedésének kezdete;
  2. nagypéntek estétől nagyszombat estéig Jézus kínszenvedése és halála;
  3. nagyszombat estéjétől húsvétvasárnap estig Urunk föltámadása. Ez az ünneplés tetőfoka, mely húsvét vigíliájával kezdődik és magában foglalja húsvétvasárnapnak mint az “ünnepek ünnepének” liturgiáját is

 

Forrás: https://www.liturgia.hu/szent-haromnap/

Időpont: 2023. április 6–9. (érkezés szerda délutántól)

Helyszín: MaranaTha Lelkigyakorlatos Ház (7304 Mánfa, Bánusz tanya 1.)

Jelentkezés és további információk: maranathahaz@gmail.com

A MaranaTha Lelkigyakorlatos Ház 2 km távolságra található a Kármelita nővérek rendházától, ezért javasoljuk olyanok jelentkezését, akik a távolságot vagy autójukkal vagy gyalogosan tudják megtenni.