Hivatás a Szent Szív Társaságban

A Szent Szív Társaságban (Sacré Cœur) nővérekként apostoli életet élünk, ami azt jelenti, hogy szemlélődő imánkból aktív külső tevékenységek fakadnak. Lelkiségünk Szent Ignáci-i jellegű, és abból a meggyőződésből forrásozik, hogy Istennek Szíve van, melyet minden ember felé megtestesülésében fejezett és fejez ki. Karizmánk „Jézus Szívének megdicsőítésére” szentel  minket. Az Egyház küldetésében a nevelés szolgálatával veszünk részt. Ezt a szolgálatot sokféle különböző tevékenységben éljük meg.

Szerzetesrendünk pápai jogú és nemzetközi. Társaságunk három hivatalos nyelve az angol, a francia és a spanyol. Nemzetközi honlapunk képet ad sokszínűségünkről.

Ha 22–35 év közötti, egyházilag szabad állapotú, nagylelkű, bátor szívű nő vagy, és nem tántorítanak el a kihívások (pl. nyelvtanulás, hosszú képzési idő), akkor érdemes írni nekünk, hogy együtt megnézzük, a hivatásod jellege a Sacré Cœur közössége felé hív-e.

Hivatástisztázó kurzus

2021-ben nem indul hivatástisztázó kurzus. Érdeklődőknek idén egyéni kísérést, személyes beszélgetést ajánlunk. Hivatással kapcsolatos kérdésekben a hivatasrscj@gmail.com e-mail címen lehet érdeklődni.

Hivatástörténetek

→Csókási Anna RSCJ

Teológiai tanulmányaim alatt ismertem meg a Sacré Cœur nővéreket egyik barátnőm révén. Az első találkozás bennem nagy megütközést keltett. A nővérek egyáltalán nem voltak „apáca típusúak”. Az első fogadalomra való engedés ünnepsége volt aznap, meghitt légkörben imádkoztunk a kápolnában, hosszan és mélyen, ám utána… (Tovább olvasom…)

 

→ Heim Kata RSCJ

Heim Kata vagyok, elsőfogadalmas Sacré-Cœur nővér. Ha a hivatásomról kérdeznek, az első dolog ami mindig az eszembe jut, visszagondolva életem első 3 és fél évtizedére, hogy két dologban voltam nagyon biztos az életemmel kapcsolatban: soha nem akarok szerzetes lenni és nem akarok soha külföldön élni, még rövid ideig sem. Nos, az elmúlt 6 év fényében már óvatosabban használom a „soha” szót… (Tovább olvasom…)

 

→ Milánkovics Tímea RSCJ

Az tűnt fel, hogy teljesen normálisak, lehet velük bármiről beszélgetni, hogy nagy figyelemmel és szeretettel meghallják és meghallgatják azt, amit mondok, és valamiért fontos is nekik, hogy mi van velem… (Tovább olvasom…)

 

 

→ Szulyovszky Hajnalka RSCJ

Többé már nem volt elég az eddigi ún. vasárnapi kereszténységem. Nem hagyott nyugton az a gondolat, hogy tenni akarok valamit Krisztusért, és az is világos volt, hogy egy közösségben, másokkal együtt. (Tovább olvasom…)