Csatlakozz hozzánk

Mi a hivatás?

“Ne félj, mert megváltalak; neveden szólítalak: az enyém vagy.” (Iz 43,1)

Isten minden embert szeret, támogat, inspirál. Mindenkinek van helye, küldetése és hivatása az életben. Ezek a hivatások eltérnek, az emberek többsége például családos életformára van teremtve, de vannak néhányan, akiket Jézus más útra hív: a szerzetesi életre.

Ha úgy érzed, életed középpontja Jézus, vágyódsz az ő szorosabb követésére, és az emberek szolgálatára, akkor lehet, hogy szerzetesi hivatásod van.

Szent Szív Társaság (Sacré Coeur) nővérekként apostoli életet élünk, ami azt jelenti, hogy szemlélődő imánkból aktív külső tevékenységek fakadnak. Lelkiségünk Szent Ignáci-i jellegű, és abból a meggyőződésből forrásozik, hogy Istennek Szíve van, melyet minden ember felé megtestesülésében fejezett és fejez ki. Sokféle külső tevékenységünk fókuszát küldetésünk, a nevelés szolgálata határozza meg. Szerzetesrendünk pápai jogú, nemzetközi.

Ha 22-35 év közötti, egyházilag szabad állapotú, nagylelkű, bátor szívű nő vagy és nem tántorítanak el a kihívások (pld. nyelvtanulás, hosszú képzési idő stb..), akkor érdemes írni nekünk, hogy együtt megnézzük, a hivatásod jellege a Sacré Coeur közössége felé hív-e.

 

Hivatástisztázó kurzus

Szerzetesi hivatás tisztázásban segítő kurzus indul minden évben ősztől tavaszig havonta egy szombaton. A kurzusnak a Bp. Zugligeti úti közösségünk ad otthont.

A 6 alkalmas kurzus egy májusi, 3 napos egyénileg kísért lelkigyakorlattal zárul.

A kurzuson való részvétel feltétele a szabad életállapot ill. egy előzetes személyes találkozás, beszélgetés az egyik szerzetesnővérrel, aki az alkalmakat vezeti.

A kurzus vezetői: Heim Katalin RSCJ és Szulyovszky Hajnalka RSCJ

Előzetes érdeklődés és jelentkezés: hivatasrscj@gmail.com

A 2020. őszén kezdődő kurzus dátumai hamarosan várhatók.

 

 

 

 

Kapcsolat:

Heim Katalin RSCJ

Heim Kata RSCJ hivatásgondozó

e-mail: hivatasrscj@gmail.com

blog: www.hivatasrscj.blogspot.hu

facebook: Magdolna.Zsófia Sacré Coeur

https://www.youtube.com/watch?v=JIlhjXw_fEA

 

Társult Tagság

Vannak olyan barátaink, akik nem éreznek ugyan szerzetesi hivatást, de szorosabban szeretnének hozzánk tartozni, lelkiségünket élni, másoknak továbbadni. Nekik lehetőségük van csatlakozni a Társult Tagok közé. Ők egy évre kötelezik el magukat, amelyet évente megújítanak. Rendszeresen találkoznak, s egyre mélyülnek a Jézus Szíve lelkiségben. 

Társult Tagjaink majdnem hiánytalan csapata

Ha érdekel a Társult Tagság, kapcsolat:

Szentistványi Rita RSCJ

szentistvanyi.rita@gmail.com