Örökfogadalom a Sacré-Cœur nővéreknél

Március 25-én, szombaton, a római Santa Maria in Trastevere bazilikában 7 Sacré-Cœur nővér tett örökfogadalmat, 6 különböző országból, köztük Heim Kata is.

Ezt a szép ünnepet megelőzően, egy nemzetközi csoportban 5 hónapos felkészülésen, az ún. probációban vettek részt egy mexikói és egy kongói örökfogadalmas nővér vezetésével és sok más nővér segítségével, akik élőben vagy zoom-on keresztül szintén tartottak előadásokat, illetve egyéb gyakorlatok által is segítettek elmélyíteni a szerzetesi életet érintő különböző témákat (pl. önismeret, imaélet, rendtörténet, szerzetesi fogadalmak, lelkiség, közösségi élet stb.).

Ennek az időszaknak fontos állomása volt a 30 napos Szent Ignác-i lelkigyakorlat elvégzése, ahol mindannyian különös módon is megtapasztalhatták Isten feltétel nélküli és gyógyító szeretetét.

A próbáció végén, egy, még az alapítónőnk, St. Madeleine Sophie Barat által elindított hagyomány szerint, az általános főnöknő minden csoportnak egy saját nevet és egy devise-t (mottót) ad, amelyet probációs közösségként kapnak. A név a csoport egy közös tapasztalatát ragadja meg, a mottó pedig a jövőre nézve fejez ki egy küldetést, ami segítségül és viszonyítási pontként szolgál az örökfogadalmas életben.

A mostani csoport az „Isten szeretete szabaddá tesz” nevet kapta, és küldetésül pedig az alábbi mottót: „Menjetek és éljétek az Isten Igéjét!”

Imádkozzunk értük, hogy valóban életté válhassanak bennük, és általuk mások számára is életadókká váljanak azok a kegyelmek, amikkel az Isten megajándékozta őket.

A római ünnepet követően minden új örökfogadalmas nővér egy már saját hazájában megtartott szentmisén adott hálát Isten meghívásáért és az őt szeretetükkel és imájukkal kísérő emberekért.

Az örökfogadalomról készült videó  itt tekinthető meg.

Az örökfogadalmon készült fényképekből készült prezentáció itt tekinthető meg.

Borítókép: Silvana Dallanegra rscj; forrás: rscjinternational.org