Ima a speciális káptalanért

Társult tagjaink minden héten közösen imádkoznak különböző  szándékokért. Ezen a héten Társaságunk Speciális Káptalanjáért járnak közben, amely november  8-án kezdődött, és december 2-án ér véget.

Mennyei Atyánk, mindenség alkotója és fenntartója!
Abból a kis országból terjesztjük eléd kérésünket, melyet elődeink – ugyancsak sorsfordító időkben – Szent Fiad Szívének ajánlottak fel. Kérünk Téged, küldd el a Szentlelket a Sacré Cœur nővérek ma kezdődő tanácskozására, hogy felismerjék az utat, amelyre napjainkban hívod őket!

Szentlélek Isten!
Add, hogy az a közösség, amely a Szent Szív szeretetének szemlélését és továbbadását tekinti hivatásának, ma, amikor az emberiség és az Egyház életében nagy változások zajlanak, felismerje és kövesse az Atya akaratát, mely a világ üdvösségének munkálására most hívja őket!

Urunk, Jézus!
Aki Alacoque Szent Margitnak megmutattad vágyakozásodat, hogy az emberek tiszteljék Szent Szívedet, Szent Magdolna Zsófiát arra hívtad, hogy társakat maga mellé véve közösséget hozzon létre, amelynek középpontjában a Te végtelen szereteted áll, szegődj most is társául az érted fáradozó nővéreknek! Útmutatásoddal segítsd munkájukat, hogy az továbbra is a Mennyei Atya dicsőségét szolgálja!

Jóságos Anyánk, Mater Admirabilis!
Imádkozz a tanácskozás résztvevőiért! Bölcsességeddel támogasd őket, hogy Szent Fiad Szíve szerinti döntéseket hozzanak!

Szent Magdolna Zsófia!
Viseld gondját mai követőidnek, hogy mindannyian, akik Hozzád tartozunk, ígérete szerint egykor részesüljünk Urunk, Jézus Krisztus dicsőségében!
Ámen.

Szöveg: Somos Zsuzsa ASCJ

Kép: Pilar de Herran RSCJ rajza alapítónőnkről, Szent Magdolna Zsófiáról (forrás: rscjinternational.org)