Barat Szent Magdolna-Zsófia ereklyéje Budapesten

2020. október 18-án a pestúlyhelyi Keresztelő Szent János templomban Erdő Péter bíboros elhelyezte alapítónőnk, Barat Szent Magdolna-Zsófia ereklyéjét. A szentmise végén Tornya Erika RSCJ, a magyarországi Sacré Coeur közösség képviselője kérte a bíboros urat az ereklye megáldására. A felkérő szavakból érthető, hogy a Sacré Coeur nővérek mit értenek ereklye tiszteleten a 21. században. TOVÁBB “Barat Szent Magdolna-Zsófia ereklyéje Budapesten”

„ISTEN SENKIT NEM HÍV ARRA, HOGY EGYEDÜL ÉLJEN”

A Szent Szív Társaság, másnéven a Sacré Coeur nővérek közössége római katolikus női szerzetesrend, Magyarországon elsősorban a fiatalok útkeresése és a lelki élet elmélyítése mellett köteleződtek el. Az általuk működtetett Forrás Lelkiségi Központban Budapesten folyamatosak a spirituális programok: táncmeditáció, szemlélődő imacsoport, lelkigyakorlatok, egyéni lelki kísérés. Minden programjukban az igényes lelki élet után vágyókkal foglalkoznak. TOVÁBB “„ISTEN SENKIT NEM HÍV ARRA, HOGY EGYEDÜL ÉLJEN””

CoeurTáncMeditáció – A test és a lélek összefonódása

Két óra önfeledt tánc, ami közben visszatalálunk önmagunkhoz és Istenhez. Csókási Anna Sacré Coeur-nővér, teológus, hittanár, lelkigondozót a Házasság hete programsorozat alatt kimondottan házaspároknak tartott CoeurTáncMeditációs foglalkozása apropóján arról faggattuk, milyen egy ilyen kurzus, kik és hogyan csatlakozhatnak hozzá.

TOVÁBB “CoeurTáncMeditáció – A test és a lélek összefonódása”

A 70 évvel ezelőtti tragédia – kis rendtörténet

1883-ban száz magyar család – Simor János bíboros hercegprímás támogatásával – kérte a Szent Szív Társaság általános főnöknőjétől, Adele Lehontól a rend magyarországi letelepítését. Ezt követően került sor az alapításra. Az általános főnöknő Maria Mayert, az osztrák vikáriátus akkori vezetőjét bízta meg ezzel a feladattal. Ő három Sacré Coeur nővért küldött Magyarországra Ausztriából, hogy megkezdjék a lánynevelést és oktatást. TOVÁBB “A 70 évvel ezelőtti tragédia – kis rendtörténet”