Valós alternatíva

Február 2-án, most vasárnap Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe van, és a szerzetesek világnapja. Ne higgyünk a téves elképzelésnek, miszerint csak az lehet szerzetes, aki hibátlan és szent, „vértelen” és komor. TOVÁBB “Valós alternatíva”

CoeurTáncMeditáció házaspároknak

Február 8-án, szombaton házaspárok vettek részt azon a lelki napon, akik a táncima eszközeivel szeretnének kapcsolatukért hálát adni Istenek és egymásnak. A Csókási Anna RSCJ által vezetett nap iránt sokan érdeklődtek, 34 fő (17 pár) vett részt. A részvevők elmondása szerint mély lelki élmény volt a közösen végzett ima – a tánc eszközeivel.

Ízelítőképp álljon itt néhány elkapott pillanat. (Fotó: Béres Ágnes nRSCJ)

 

 

Egy magyar nővér New Yorkban

Mivel közösségünk nemcsak “papíron” éli nemzetköziségét, hanem valós kapcsolatainak, folyamataink, munkáink vannak együtt, ezért időnként meglátogat bennünket egy-egy nővértársunk a világ valamely sarkából, vagy mi utazunk el, hogy találkozzunk, dolgozzunk távol élő rendtársakkal. Ezek által a lehetőségek által, amikor együtt imádkozunk, megosztjuk tapasztalatainkat és véleményünket, hitünket, tudásunkat egymással, mindig gazdagodunk szellemileg és lelkileg is.

TOVÁBB “Egy magyar nővér New Yorkban”

GPS műhely Kaposváron

A Budapesten már 7 alkalommal nagy sikerrel megtartott GPS – lelki útvonaltervező műhellyel idén tavasszal Kaposvárra megyünk!

Időpont: csütörtök esténként 17:30 és 21:30 között, 2020. március 26, április 23, május 7.

Helyszín: Kaposvári Püspökség, Zárda u. 4.

Várjuk azokat a 20-32 év közötti nőket és férfiakat, akik arra vágynak, hogy másokkal közösen keressék életük értelmét és törekszenek a jó döntésekre.

A műhely kísérői: Csókási Anna RSCJ és Heim Katalin RSCJ

Kérjük, csak akkor jelentkezz, ha mindegyik alkalmon részt tudsz venni, az alkalmak egymásra épülnek.

Érdeklődés, jelentkezés: hivatasrscj@gmail.com