Virrasszatok és imádkozzatok!

Szent Ignác-i vezetett imán vehetnek részt a fiatalok havonta két csütörtök este 19h-tól a Sacré Coeur nővérek Mese utcai rendházának kápolnájában

Három és fél évvel ezelőtt született meg ez a lehetőség, és azóta folyamatosan jönnek újak és visszajárók. Mivel a csoport nyitott, lehet idelátogatni akár csak egyetlen alkalommal vagy amikor valakinek ideje engedi. Az elmúlt években több száz fiatal hallotta meg Jézus hívását, és jött el Hozzá, hogy nála időzzön, Vele legyen.

Hogyan is épülnek fel ezek az alkalmak?

18.45-től várjuk és fogadjuk az érkezőket, majd 19 óra körül elkezdjük a bejelentkező-kört. Ez egyrészt segíti, hogy tudatosítsam magamban, hogyan és miért jöttem, mire vágyom a mai imában, másrészt közösséget hoz létre a jelenlevők között, akik talán akkor látják egymást először. Ezután felmegyünk a kápolnába egy 30-40 perces imára.

Az imádságot megosztás követi, majd visszatérünk a közösségi szobába, ahol lehet tovább beszélgetni, ismerkedni egy forró tea vagy hideg limonádé mellett. Fél 10 felé az utolsó emberek is lassan hazaindulnak, mi pedig hálát adunk a közös estéért.

Amikor elkezdődtek ezek a nyitott imaalkalmak, eleinte aggódtunk, hogy vajon ilyen messzire is eljöttök-e, leszünk-e elegen… Aztán hamar megtanultuk, hogy közösen imádkozni lehet ketten is – bár talán ilyen sosem fordult elő, inkább a kápolna kezdett szűkösnek bizonyulni az évek múlásával -,  de nem a létszám a lényeg. Nem számít, hányan jövünk össze, mert akiket aznap Isten meghívott hozzánk és akik erre igent mondtak, ott voltak. A Szentlélek munkálkodott ebben, mi csak az Ő eszközei voltunk, vagyunk, így megértettük, hogy nem rajtunk múlik, hányan imádkozunk együtt és nem is a mi érdemünk.

A karantén-helyzet sem  állta utunkat, s bár a személyes találkozás nem voltak lehetséges, az élőben stream-elt és a rendi youtube csatornánkra (Szent Szív Társaság) feltöltött közös imák váltották egymást, amit zoom-on keresztüli megosztás követett. Ennek köszönhetően tudtok ti is belekóstolni ebbe az imaformába.

Az idei tanév utolsó imája a mai evangélium (Jn21, 15-19) szövegére épült. Virrasszunk és imádkozzunk együtt, így készülve a Szentlélek eljövetelére!

Virrasszatok és imádkozzatok (Szeretsz-e engem?)