Hivatáskurzus 2020/21

2020. novemberétől újra elindul a Zugligeti közösségünkben tartott kurzus, amely egy fél éven át segít a fiatal nőknek meghallani, átimádkozni, hogy Isten vajon szerzetesi életre hívja-e őket vagy más formában tudják majd átadni Neki az életük. A havi egy teljes szombatot felölelő találkozások mellett, egyéni lelki kísérés és lelkigyakorlat segíti a jelentkezőket. Eddigi tapasztalatok alapján a résztvevők kis közössége is sokat ad ezen a közös, mégis egyéni úton.

Az út, amelyen járunk, egyszerre önismereti és lelki: végigvezet az önmagammal, másokkal és Istennel való kapcsolat kérdésein, kihívásain és örömein.

Már lehet érdeklődni, jelentkezni a hivatasrscj@gmail.com címen Heim Kata hivatásgondozó nővérnél.

Három idézet 3 szerzetestől a hivatással kapcsolatban:

“A “mélyből” fakadó lelkiség szerint csak akkor fedezhetem fel Isten velem kapcsolatos akaratát, s hivatásomat, ha van bátorságom leszállni saját valóságomba, és foglalkozni szenvedélyeimmel, ösztöneimmel, szükségleteimmel és vágyaimmal. Az Istenhez vezető út gyengeségeimen és tehetetlenségemen keresztül vezet. Éppen ott, ahol tehetetlenségünkkel találkozunk, válunk nyitottá Isten számára. Tehetetlenségemben felismerem, milyen tervei vannak velem Istennek, mivé akar alakítani engem, amikor egészen eltölt kegyelmével. ” (Anselm Grün OSB)

“Mindegyikünknek megvan a saját hivatása,a mely szorosan összefügg öröklött tulajdonságainkkal, személyes történetünkkel, vérmérsékletünkkel, adottságainkkal és konkrét környezetünkkel. Egyéniségünknek megfelelően – lehetőségeinket, de határainkat is tekintetbe véve – szólít fel minket Isten a tökéletes tanítványásgra, a kölcsönös szeretetre.” (Ruth Burrows OCD)

“Jézus azt kívánja tőled, hogy jót tegyél. Kezében mindenki olyanná alakulhat, akiken keresztül csodákat művel. Önfejűségünkkel, azzal, hogy nem engedjük, hogy pusztán Ő cselekedjen általunk, megakadályozhatjuk működését. Azonban, ha engednénk, egyetlen szava meggyőzhetne bennünket, hogy önmagunkat átadva Jézus Szíve és a Lélek irányítása szerint éljünk.” (St. M. Sophie Barat, a Szent Szív Társaság alapítója)