Válaszul Isten ingyenes szeretetére

„A földi útvonalakat a lábunkkal járjuk be, de a sivatagot, amelyen keresztül a Kedves lakhelye felé juthatunk el, csak a szívünkkel szelhetjük át – mondja Yazha, egy 9.sz-i bölcs. Van-e valami, ami megmagyarázhatja az útnak indulás döntését? A 2×2 józanságának logikája szerint nincs. Az egyetlen magyarázatot Szent Pál úgy fogalmazza meg: „Krisztus szeretete sürget.” (2Kor5,14)

És van-e valami, ami Isten választását magyarázza? A válasz ugyanaz: szeretetből. „Szeretetből eleve arra rendelt bennünket, hogy Jézus Krisztus által gyermekeivé legyünk.” (Ef1,4) A kiválasztás Isten számára nem azt jelenti, hogy van, akiket választ és van, akiket nem. A döntés elsősorban Istent magát érinti. Ő azt választja, hogy személyesen, végérvényesen elkötelezi magát felénk. Istenünk szeretne lenni, és Önmagát akarja nekünk ajándékozni. A szerzetes pedig megrendülve ettől a felismeréstől, azt választja, hogy elfogadja ezt a hatalmas ajándékot, és viszontajándékozza önmagát. TOVÁBB “Válaszul Isten ingyenes szeretetére”

Hivatáskurzus 2020/21

Szeretettel hívunk és bátorítunk,  hogy érdeklődj a kurzusról és jelentkezz, ha 22-36 éves fiatal nő vagy, szeretnéd átimádkozni, másokkal együtt átgondolni, hogy Isten talán szerzetesnek hív-e vagy más életállapotra ill. felfedezni, hogy mi is az a hivatás, amit az adott életállapotban szeretnél megélni, beteljesíteni.
Ha sok benned a kérdés, a bizonytalanság és a félelem, de ott a remény, a keresés, és az Isten utáni vágy is, akkor itt van a helyed.

2020. október 9-11. Ismerkedés egy imahétvége keretében,  november 14.  december 12.

2021. január 9.  február 20.  március 13.  április 17. 

2021. május 6-9. Hivatástisztázó lelkigyakorlat

TOVÁBB “Hivatáskurzus 2020/21”

Virrasszatok és imádkozzatok!

Szent Ignác-i vezetett imán vehetnek részt a fiatalok havonta két csütörtök este 19h-tól a Sacré Coeur nővérek Mese utcai rendházának kápolnájában

Három és fél évvel ezelőtt született meg ez a lehetőség, és azóta folyamatosan jönnek újak és visszajárók. Mivel a csoport nyitott, lehet idelátogatni akár csak egyetlen alkalommal vagy amikor valakinek ideje engedi. Az elmúlt években több száz fiatal hallotta meg Jézus hívását, és jött el Hozzá, hogy nála időzzön, Vele legyen.

Hogyan is épülnek fel ezek az alkalmak? TOVÁBB “Virrasszatok és imádkozzatok!”

Hivatáskurzus 2020/21

2020. novemberétől újra elindul a Zugligeti közösségünkben tartott kurzus, amely egy fél éven át segít a fiatal nőknek meghallani, átimádkozni, hogy Isten vajon szerzetesi életre hívja-e őket vagy más formában tudják majd átadni Neki az életük. A havi egy teljes szombatot felölelő találkozások mellett, egyéni lelki kísérés és lelkigyakorlat segíti a jelentkezőket. Eddigi tapasztalatok alapján a résztvevők kis közössége is sokat ad ezen a közös, mégis egyéni úton.

Az út, amelyen járunk, egyszerre önismereti és lelki: végigvezet az önmagammal, másokkal és Istennel való kapcsolat kérdésein, kihívásain és örömein.

Már lehet érdeklődni, jelentkezni a hivatasrscj@gmail.com címen Heim Kata hivatásgondozó nővérnél.

TOVÁBB “Hivatáskurzus 2020/21”

A Feltámadott a Tibériás tavánál – ima (Jn21, 1-14)

“1Ezek után Jézus ismét megjelent a tanítványoknak a Tibériási tengernél. Így jelent meg: 2Együtt volt Simon Péter, Tamás, akit Ikernek hívnak, a galileai Kánából való Natanael, Zebedeus fiai, és még másik kettő a tanítványai közül. 3Simon Péter azt mondta nekik: »Megyek halászni.« Azok azt felelték: »Megyünk veled mi is.« Elindultak tehát, és beszálltak a bárkába, de azon az éjszakán semmit sem fogtak.
4Amikor már megvirradt, Jézus a parton állt, de a tanítványok nem tudták, hogy Jézus az. 5Jézus azt mondta nekik: »Fiaim, nincs valami ennivalótok?« Azt felelték: »Nincsen!« 6Ő ekkor azt mondta nekik: »Vessétek a hálót a bárka jobb oldalára, és találni fogtok!« Kivetették, de kihúzni már nem tudták a tömérdek hal miatt. 7Akkor az a tanítvány, akit Jézus szeretett, így szólt Péterhez: »Az Úr az!« TOVÁBB “A Feltámadott a Tibériás tavánál – ima (Jn21, 1-14)”